Gratis fitnessgåva vid varje köp över 1400kr och 2100kr Jag vill ha en gåva
Klädval För Vinterträning

Klädval För Vinterträning

25. 1. 2022 6 min. läsning

Vet du vad du ska ha på dig för vinterträning? Rätt outfit under kalla dagar kan skydda dig från skador och till och med förbättra din träningskvalitet.

Utomhusträning under vintern 

Minusgrader, trott och grått - dessa vinterförhållanden ska inte underskattas. Som man brukar säga, det är bättre att vara förberedd än att blott hålla tummarna. De rätta kläderna för vinterträning kommer att säkerställa: 

BEKVÄMLIGHET UNDER HELA TRÄNINGEN 
DU KAN UNDVIKA SKADOR OCH LEDSMÄRTA
ATT FROSTEN INTE HAR EN CHANS 

Lär dig vilka kläder du ska välja och hur du ska kombinera dem! 

Överkropp

I temperaturer runt minusgrader, följ den gyllene reglen: LAGER! 

 • Baslager = funktionell långärmad T-shirt = tränger undan svett och håller dig varm
 • Mellanlager= välj en träningströja, fleece är perfekt, det håller undan svett och håller dig varm utan att du blir överhettad 
 • Ytterlager = vindtät eller vattentät jacka - dessa är lätta och andningsbara och skyddar dig från blåst och regn samtidigt 

Underkropp

 • Långa fodrade tights- fodrade tights som sitter som handen i handsken, håller undan svett och håller dig varm samtidigt som de låter din hud andas, och självklart ser bra ut! 
 • Träningsstrumpor - håller dina anklar varma = extremt viktigt! Glöm nakna anklar och sätt på dig träningsstrumpor. Dessa kommer att förebygga skador och obehag pågrund av stela senor och leder. 
 • Skor - skor som är gjorda för den specifika idrotten eller terrängen som du ska röra dig i. Under vintern är det stor risk att det är isigt och blött, så välj en tjockare sula för att undvika att halka på isiga partier. Trailskor, till exempel, är ett bra val! 

UnderArmour_pánské_oblečení_zima

Underkläder 

Tights, jacka, tröja... du har löst allt - har du på dig dina spetstrosor eller dina favorit kalsonger när du tränar? Vanliga underkläder är inte gjorda för fysisk aktivtet. De är inte bara obekväma att träna i, de har också dåliga ventilationsförmåga och kan inte avleda svett från de intima delarna som är väldigt känsliga för fukt. Träningsunderkläder kommer att ge dig en mycket bekvämare känsla, skaver inte och sitter som en andra hud. 

Accessorer

Under vintern är rätt utrustning och tillbehör avgörande för hur du känner dig under träning och hur bra du slutför den. Glöm därför inte dessa vintertillbehör: 

 • Mössa, pannband - mycket värme försvinner från huvudet och frusna öron är inte bekvämt så välj ett pannband eller en mössa för att hålla dina öron och ditt huvud varmt. 
 • Nackvärmare- Inte bara andningen blir obekväm när man tränar med bar nacker, det kan även bidra till hälsoproblem så som förkylning eller en känsla av kall luft i dina lungor. Så glöm inte din nackvärmare.
 • Vantar - Träna med frusna händer fungerar inte. Skydda dina händer med breathable gloves under vintern. Även om du blir varm när du värmer upp, ta inte av dig dem. Att ha händer och fötter håller optimal temperatur ser till att även resten av kroppen känns bra. 
 • Pannlampa - Torrt väder, mörker, dimma och försämrad sikt - typiska vinterförhållanden. Därför borde du alltid har med dig din pannlampa för att säkerställa din och andra säkerhet. 

Träningskläder Träningsskor

Inomhusträning under vintern

Du borde alltid ha på dig lite extra kläder under vintern, även när du ska träna inomhus. När temperaturen kryper nedåt är kroppen mer känslig, så välj någon av dessa: 

 • T-shirt och tights, mäns tights med shorts - alla leder (axlar, knän, höfter) bör hållas varma
 • Tröjor och träningsbyxor - för uppvärmning innan kroppen når optimal temperatur + för stretching

UnderArmour_fitness_oblečení

Glöm inte att värma upp

Oavsett om du ska träna utomhus eller i gymmet, räcker inte bara rätt kläder. Innan träning behöver kroppen värmas upp ordentligt för att förbereda den för träning. Hur gör du det?

 • Lägg minst tio minuter på att värma upp alla stora leder - innan ett tuffare, mer intensivt pass eller ett dynamisktpass, behöver du känna dig bekväm och inte känna dig begränsad av dina leders rörelseförmåga.
 • Efter träning är det perfekt att gå hem/ jogga till en upplyst plats när du kan stretcha eller rulla i minst 5 minuter.
 • Se till att bli varm och torr igen så fort som möjligt efter din träning- ta en dusch och torka dig fort! Att gå svettig länge efter träning kan leda till förkylningar.

Nu kan du alla trick för att vara rätt klädd i vinter. Klä dig rätt, värm upp ordentligt och kör hårt året runt.

För att träning är njutning med dessa produkter