Vi har 2 sorters hälsosamma juicer och ett glutenfritt och laktositalternativ på bananbröd. Det här är recepten som kommer direkt från medlemmarna i Top4Fitness-teamet!
Dadel Julbollar
Av: Petra Stegemann, Customer Care Top4Fitness
Att baka med dadlar är vanligt i fitnessköket. Nu kan du också baka mängder av varianter av fitnesskakor av dadlar. Prova det här receptet på krispiga kakaobollar från Petra.
Ingredienser till dadel julbollar:
- 140 g dadlar (blötta i vatten)
- 100 g mandel
- 30 g pekannötter
- 2 msk kakaofett
- 1 tsk malen kanel
- 1/4 tsk malen muskotnöt
- 1/4 tsk malen kryddnejlika
- 1/8 tsk malen ingefära
- bitter av mörk choklad
För granering
- 1 msk malen kanel
- 1 msk kakao
- 1 tsk rösosocker (kan användas, men det ger ett trevligt krisp)
Instruktioner:
Mixa mandlar och pecannötter i en mixer. Addera dadlar, kakao och kryddorna. Mixa allting noggrant till massan håller ihop. Lägg till hackad mörk choklad... men det ska vara väldigt hög kakao procent så att det inte smälter när du rullar bollarna. Rulla bollar på 1.5-2 cm, som du sedan rullar i pulvret av kanel, kakao och socker. Dessa smakar otroligt medan du tittar på en Julfilm.
Fitness pepparkakor
Av: Andrea Skolková, Brand Manager Top4Fitness
Pepparkakor är ett måste under julen. Visste du att du också kan baka dem lite hälsosammare, utan att ens märka att de har ett minskat socker- och kaloriinnehåll?
Ingredinser pepparkakor:
- 130 g mjöl (dinkel eller råg)
- 15 g proteinpulver med vaniljsmak
- 50 g malen havregryn
- 50 g malna valnötter
- 1x helt ägg + 2x äggula ( du kan använda vitan för glasyren)
- 3 tsk honung (ca 105 g)
- 1x pepparkakskrydda (12 g)
Ingredienser glasyr:
- 2 äggvitor
- 4 tsk citronjuice
- alternativt: sötningsmedel i pulverform(xylitol etc.)
instruktioner:
Blanda mjöl, malet havregryn, malna valnötter, ägg, honung och krydda. Gör en deg, kavla ut till en 0.5 cm tjock deg. Skär pepparkaksdegen eller använd former för att göra figurer och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med äggvitan och baka i ugnen på 185°C i 12 minuter. När pepparkakorna har svalnat, dekorera med glasyren gjord på äggvita, citronjuice och sötningsmedel.
Glutenfritt och laktosfritt Bananbröd
Av: Linda Macáková, Marketing Executive Top4Fitness
En julmorgon utan lussebullar pågrund av gluten eller laktosintolerans är hemskt. Vår Linda, som har lyckats komma runt det här problemet, bakar ett enkelt glutenfritt och laktosfritt Bananbröd till jul istället för lussebullarna.
Ingredienser till bananbröd:
- 3 bananer
- 3/4 dl laktosfri kokosolja eller smör
- 2 ägg
- 0,8dl honung eller lunnsirap
- 1 tsk vaniljextrakt (kan ersättas med olika vaniljsocker)
- 3 1/4 dl mandelolja
- 3/4 dl havregryn
- 3/4 dl tapiokamjölk
- 1 tsk kanel
- 1 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 1 1/2 dl hackade valnötter
Instruktioner:
Blanda laktosfri kokos/honung, honung, ägg, vanilj och en stor sten. Blanda bananbanan. Tillståndet för alla ingredienser i en soptunna och en blandning av damm är tillåtet. Bekymmer, bäddar i rockar/choklad i soporna och håller i en form med förpackningspapper. Den kan dekoreras med skivad banan eller nötter/chokladkaka. Grilla vid 180 ° C på 50-55 minuter. Bananbröd är bra för dig, eller med laktosfett.